Nieuws

Ben jij een early bird of een angry bird?

Kan je geloven dat je tot maart moet wachten om een changemaker te worden? Wij ook niet! Maak nu al impact door een angry bird ticket te kopen.

angry bird

Ben jij een early bird of een angry bird?

Kan je geloven dat je tot maart moet wachten om een changemaker te worden? Wij ook niet! Maak nu al impact door een angry bird ticket te kopen.

Health & Wellbeing For Future Generations

Sinds 2018 komen denkers, ondernemers, onderzoekers, kunstenaars en vernieuwers samen op het and& festival - het grootste innovatiefestival van het land. In 2024 richten we ons op gezondheid & welzijn voor toekomstige generaties.

Onze Future Generations Conference is de belichaming van dit thema. Op deze conferentie kun je leren van dwarsdenkers, beleidsmakers en impactondernemers over de acties die we vandaag kunnen nemen om het welzijn van toekomstige generaties te verbeteren. Changemakers met gedurfde ideeën, tech-ontwikkelaars en beleidsmakers laten zien wat we vandaag doen om een betere toekomst voor de volgende generaties veilig te stellen.

Angry birds

Tijd om het cynisme te begraven en hoopvol vooruit te kijken! Kan jij niet wachten tot maart om impact te maken? Dan is ons angry bird ticket voor de Future Generations Conference iets voor jou. Een uitzonderlijke prijs van €149 in plaats van €69. Meer betalen in plaats van minder? Dat klopt. Wij bieden een ticket aan waarvan de meerkost rechtstreeks naar een goed doel gaat: De Wissel vzw in Leuven, die jongeren in moeilijke omstandigheden helpt.

Gebruik je boosheid om iets goeds te doen. Koop nu je angry bird ticket.

---

Over FTI and&

In 2024 gaat and& verder in het kader van Flanders Technology & Innovation (FTI). Met dit ambitieuze project wil de Vlaamse Regering aantonen dat technologie en innovatie cruciaal zijn voor de toekomst van Vlaanderen. Bovendien versterkt Vlaanderen met dit initiatief zijn reputatie en positie als ambitieuze, open regio die aan de wereldtop staat op het vlak van wetenschappelijke innovatie.

FTI and& wordt georganiseerd door Leuven MindGate, in samenwerking met de stad Leuven, imec, KU Leuven, UZ Leuven, Health House, STUK kunstencentrum en vele andere regionale partners.

Over De Wissel vzw

De Wissel vzw is een ondersteuningsnetwerk voor jongeren en gezinnen in moeilijke omstandigheden. De organisatie werkt aan een gezondere en gelukkigere toekomst, door hen in een kwetsbare positie te ondersteunen, samen met de mensen die hen omringen. De organisatie is actief op zes locaties in en rondom Leuven, en biedt verschillende werkingen aan: van intensieve begeleiding voor een gezin dankzij een begeleid verblijf van 6 maanden tot 1 jaar, tot laagdrempelige ondersteuning & zorg. Daarnaast zijn ze mede-initiatiefnemer voor het Overkophuis in Tienen.

De organisatie is vernieuwer binnen de sector en kijkt altijd naar manieren om te innoveren en de zorg te verbeteren. “Hulp of zorg wordt vaak aangeboden in aparte modules, gebouwen of in een geïsoleerde context. De Wissel vzw wil de zorg terug in het gewone leven en de samenleving brengen.” zegt Luc Deneffe van De Wissel vzw. "Mensen willen iets voor elkaar betekenen, wij kunnen dat faciliteren en moeten niet centraal staan, een duidelijke shift".

De organisatie kijkt dus naar nieuwe samenwerkingen met andere sectoren en organisaties. Zo zet zij op dit moment in het project 'De Boomgaard' in Kessel-Lo samen met buurtbewoners, met een organisatie die werkt met volwassenen met een beperking, met een organisatie die werkt met mensen met jongdementie, met Zorg Leuven en met een sociale investeerder in op een gemeenschappelijke woon- en zorgproject voor de hele buurt. Doel: mensen ondersteunen om zo lang als ze willen in hun eigen buurt te laten leven.

Meer info over deze changemakers via https://www.wissel.be/ 

Initiatief van

Georganiseerd door

Met de steun van